Cameront’s Kick to koktajl, który zadziwia. Niby prosty, a jednak bogaty w aromaty. Połączenie whisky, migdałów i cytryny jest bardzo wytworne i idealnie zbalansowane. Musimy przyznać, że nam bardzo smakuje. Ten koktajl to świetna opcja do podania podczas eleganckiej kolacji.
Cameron’s Kick – Przepis Na Drink
- szkocka blended whisky – 30 ml
- irlandzka blended whiskey – 30 ml
- syrop migdałowy –10 ml
- sok z cytryny –15 ml
Sposób przygotowania:
Do szejkera wlej odmierzone składniki. W uzyskaniu dokładnych ilości pomoże Ci jigger lub miarka kuchenna – pamiętaj, że dzięki odpowiednim proporcjom zachowasz oryginalną recepturę koktajlu, a co za tym idzie idealny balans smaków. Całość energicznie wstrząsaj przez około 10-15 sekund, a następnie odcedź bez lodu do schłodzonego kieliszka. Udekoruj koktajl skórką z cytryny.
Wskazówka: Jeżeli nie posiadasz w domu szejkera nic się nie martw! Śmiało możesz zastąpić go dużym, zakręcanym słoikiem. Do słoika wlej składniki, następnie dokładnie zakręć i wstrząśnij. Resztę kroków powtórz tak samo, jak w przepisie powyżej. Powodzenia!