Cherry Sour to kolejna propozycja z grupy kwaśnych koktajli. Drink ten jest orzeźwiający, smaczny i cieszy nasz zmysł węchu fantastycznym zapachem wiśni i Pisco. Koktajl najlepiej sprawdzi się latem. Świeże owoce sezonowe mają dużo bardziej wyrazisty smak i aromat.
Cherry Sour – Przepis Na Drink
- 40 ml Pisco Blanco Reservado
- 20 ml souk z cytryny
- 60 ml pulpy cherry
- 10 ml syropu cukrowego
Sposób przygotowania:
Pierwszym krokiem jest schłodzenie kieliszka do wina, w którym podasz koktajl – napełnij go lodem lub włóż do zamrażarki na kilka minut. Do szejkera nasyp lodu, a następnie wlej po kolei wszystkie składniki i wstrząśnij. Jeżeli nie posiadasz w domu szejkera, śmiało możesz zastąpić go dużym słoikiem. Wystarczy, że wsypiesz do niego lód oraz pozostałe składniki, zakręcisz i mocno wstrząśniesz (przez około 15 sekund). Przy pomocy sitka barmańskiego do schłodzonego kieliszka odcedź koktajl z szejkera lub słoika. Ostatnią rzeczą, którą musisz zrobić jest dekoracja wisienką koktajlową… i gotowe! Życzymy smacznego.