Drinki z LikieremChimayo – Przepis na Drink

Chimayo – Przepis na Drink

Chimayo to znakomita propozycja dla osób, które szukają koktajlu prostego w budowie, ale rozbudowanego w smaku. Tequila, porzeczka, cytryna i jabłko to ciekawe, orzeźwiające i świeże połączenie. Szczególnie zasmakuje wielbicielom owocowych koktajli na bazie meksykańskiego trunku.

Chimayo – Przepis na Drink

  • tequila reposado – 40 ml
  • likier porzeczkowy – 20 ml
  • sok jabłkowy – 40 ml
  • sok z cytryny – 10 ml

Sposób przygotowania:

Zacznij od przygotowania kieliszka, w którym podasz koktajl. W celu schłodzenia wstaw go do zamrażarki na kilka minut lub wypełnij lodem i odstaw na czas przygotowania drinka. Do szejkera nasyp lodu, a następnie wlej do niego wszystkie składniki. Za pomocą jiggera lub miarki kuchennej odmierz odpowiednie ilości, co pozwoli Ci zachować prawidłową recepturę i balans smaku koktajlu. Całość energicznie wstrząśnij i za pomocą sitka barmańskiego odcedź do schłodzonego wcześniej kieliszka (bez lodu). Jeżeli nie masz w domu szejkera, zastąp go dużym słoikiem. Do słoika nasyp lodu, wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i energicznie wstrząśnij. Resztę kroków już znasz.

tequila reposado – 40ml

likier porzeczkowy – 20ml

sokjabłkowy – 40ml

sok z cytryny – 10 ml

Sposób przygotowania:

Zacznij od przygotowania kieliszka, w którym podasz koktajl. W celu schłodzenia wstaw go do zamrażarki na kilka minut lub wypełnij lodem i odstaw na czas przygotowania drinka. Do szejkera nasyp lodu, a następnie wlej do niego wszystkie składniki. Za pomocą jiggera lub miarki kuchennej odmierz odpowiednie ilości, co pozwoli Ci zachować prawidłową recepturę i balans smaku koktajlu. Całość energicznie wstrząśnij i za pomocą sitka barmańskiego odcedź do schłodzonego wcześniej kieliszka (bez lodu). Jeżeli nie masz w domu szejkera, zastąp go dużym słoikiem. Do słoika nasyp lodu, wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i energicznie wstrząśnij. Resztę kroków już znasz.

Obserwuj nas:

15,622FaniLubię
25,682ObserwującyObserwuj
183,000SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze: