Ten roślinny koktajl to niezwykle czysta przyjemność. Połączenie wódki z francuskim likierem kminkowym, włoskim likierem na bazie bergamotki, cytryn, rumianku, lawendy i róż oraz sokiem brzozowym smakuje jakby pochodził z krainy czarów, a przynajmniej jak z wiosennej polany. Tymczasem powstał w 2019 roku w Londynie. Pozycja warta polecenia w szczególności za niezwykły, cytrusowo-kwiatowy aromat.
Crystal Clear – Przepis na Drink
- wódka – 20 ml
- likier kminkowy – 20 ml
- Italicus Rosolio Di Bergamotto – 20 ml
- sok brzozowy – 80ml
Sposób przygotowania:
Zacznij od schłodzenia szkła, w którym podasz koktajl – napełnij go lodem i odstaw na czas przygotowania koktajlu lub wstaw na kilka minut do zamrażarki. Następnie przygotuj szejker i wsyp do niego lód. Za pomocą jiggera lub marki kuchennej odmierz dokładne ilości wszystkich składników i wlej je do szejkera. Całość energicznie wstrząśnij i odcedź do schłodzonego szkła. Koktajl udekoruj gwiazdką anyżu. Smacznego!