Ten aromatyczny „Rob Roy” nosi nazwę lokomotywy parowej, wyprodukowanej w 1923 roku. Szczególnie polecamy osobom, które uważają, że szkocka solo jest zbyt wytrawna . Połączenie z wermutem, angosturą i syropem cukrowym jest dużo łatwiej pijalne.
FLYING SCOTSMAN – Przepis Na Drink
- scotch blended whisky – 40 ml
- wermut słodki – 40 ml
- syrop cukrowy –5 ml
- angostura – 3 dashe
Sposób przygotowania:
Koktajl podajemy w niskim, schłodzonym szkle, dlatego zacznij od wypełnienia szklanki lodem lub wstawienia jej do zamrażarki na kilka minut. Następnie przygotuj szklanicę i wlej wszystkie składniki. Do odmierzenia dokładnych ilości użyj jiggera lub miarki kuchennej. Dokładnie zamieszaj i przelej do niskiego szkła wypełnionego świeżym lodem. Udekoruj skórką z pomarańczy.