Połączenie ginu, białego rumu, wódki, likieru melonowego i soku z ananasa to koktajl z 1984 roku, który został stworzony przez ówczesnych właścicieli baru Tropical Isle. Co ciekawe od 1992 roku koktajl podaje się w naczyniu przypominającym ręczny granat. Został on również zastrzeżony i obecnie mogą go podawać jedynie lokale posiadające licencję.
Hand Grenade – Przepis na Drink
- Gin – 30 ml
- Biały rum – 30 ml
- Wódka – 30 ml
- Likier Melonowy – 40 ml
- Sok ananasowy – 40 ml
Sposób przygotowania:
Zanim wlejesz swój koktajl do szkła, w którym go podasz, wrzuć do niego kilka kostek lodu w celu schłodzenia. Następnie do szejkera wlej wszystkie składniki i wstrząśnij całość z kilkoma kostkami lodu. Przelej zawartość szejkera do schłodzonej szklanki i udekoruj cząstką limonki. Gotowe! Może nie jest wybuchowy, ale za to bardzo smaczny. ☺