Hawaiian Cocktail
Wbrew pozorom, koktajl nie został stworzony na Hawajach, a pochodzi prosto z LA. Smak jednak może kojarzyć nam się z tymi gorącymi wyspami. Jest słodki, owocowy i nieco tropikalny. Szczególnie polecamy wielbicielom rumu.
Hawaiian Cocktail – Przepis Na Drink
- 20 ml jasnego rumu
- 20 ml Southern Comfort
- 10 ml likieru migdałowego
- 20 ml soku pomarańczowego
- 20 ml soku ananasowego
Sposób przygotowania:
Koktajl podajemy w schłodzonym szkle, dlatego zacznij od wypełnienia kieliszka lodem lub wstawienia go do zamrażarki na kilka minut, a następnie przygotuj szejker i wszystkie składniki. Do odmierzenia dokładnych ilości użyj jiggera lub miarki kuchennej. Do szejkera wypełnionego lodem wlej wszystkie składniki i energicznie wstrząśnij. Za pomocą sitka barmańskiego odcedź tak przygotowanego drinka do schłodzonego kieliszka (bez lodu). Udekoruj wisienką koktajlową i ananasem.
Podpowiedź: Szejker możesz zastąpić dużym słoikiem. Wsyp do niego lód, następnie wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i wstrząśnij. Kolejne kroki powtarzaj tak samo, jak w przepisie powyżej.