Jalisco Flower to prawdziwa przyjemność. Cudowny owocowy aromat, subtelny smak i delikatne wykończenie bąbelkami. Ten fantastyczny koktajl skomponował w 2008 roku Vincenzo Marianella. Jeśli tak jak my uwielbiacie musujące koktajle, to koniecznie spróbujcie. Gwarantujemy, że stanie się on Waszym ulubieńcem!
Jalisco Flower – Przepis na Drink
- tequila reposado – 20 ml
- likier czarny bez – 30 ml
- sok z grejpfruta – 40 ml
- szampan – 80 ml
Sposób przygotowania:
Do przygotowania tego koktajlu potrzebujemy wysokiego szkła. W celu schłodzenia wrzucamy do niego kilka kostek lodu i odstawiamy na bok. W tym czasie wlewamy do szejkera odpowiednie ilości tequili, likieru i soku. Uzupełniamy szejker lodem i wstrząsamy całość przez około 10-15 sekund. Zawartość szejkera odcedzamy (bez lodu) do schłodzonego szkła, uzupełniamy szampanem i delikatnie mieszamy. Pozostał jeszcze garnish – do dekoracji używamy zest z grejpfruta.