Jasmine
Jasmine to przyjemny i aromatyczny koktajl o cytrusowych smakach. Powstał w latach 90 w Kalifornii, a jego autorem jest Paul Harrington. Pokochają go fani Campari.
Jasmine – Przepis Na Drink
- 20 ml ginu
- 10 ml Campari
- 10 ml Cointreau
- 20 ml soku z cytryny
- 10 ml syropu cukrowego
Sposób przygotowania:
Przygotuj kieliszek i wrzuć do niego kilka kostek lodu w celu schłodzenia. Wszystkie składniki wlej do szejkera z lodem i wstrząśnij. Odcedź koktajl poprzez sitko barmańskie do schłodzonego kieliszka (bez lodu). Udekoruj skórką z cytryny. Powodzenia!
Podpowiadamy: Nie martw się jeżeli nie masz w domu szejkera – możesz śmiało zastąpić go dużym słoikiem. Słoik wypełnij lodem, wlej do niego składniki, energicznie zamieszaj i odcedź do kieliszka (bez lodu). Resztę kroków już znasz!