Jean Harlow to koktajl dla ludzi kochających prostotę. W kieliszku znajdziecie jedynie rum i wermut zakropione pomarańczowymi bittersami. Nie oznacza to jednak mdłego smaku i aromatu, zresztą przekonajcie się sami.
Jean Harlow – Przepis Na Drink
- jasny rum – 40 ml
- słodki wermut – 40 ml
- orange bitters – 1 dash
Sposób przygotowania:
Kieliszek, w którym podasz koktajl wstaw do zamrażarki na kilka minut lub wypełnij lodem i odstaw na jakiś czas w celu schłodzenia. Do szejkera nasyp lodu, wlej odpowiednie ilości składników i energicznie wstrząśnij. Do odmierzenia składników użyj jiggera lub miarki kuchennej – pomoże Ci to zachować recepturę koktajlu, a co za tym idzie idealny smak. Za pomocą sitka barmańskiego odcedź koktajl do schłodzonego kieliszka (bez lodu). Tak przygotowany koktajl dekoruj skórką cytryny.
Wskazówka: Jeżeli nie posiadasz szejkera, zastąp go dużym słoikiem. Wystarczy, że do słoika wlejesz wszystkie składniki, zakręcisz, mocno wstrząśniesz (przez około 15 sekund) i gotowe! Kolejne kroki są takie same, jak w przypadku przepisu powyżej.
jasny rum – 40 ml
słodki wermut – 40 ml
orange bitters – 1 dash
Sposób przygotowania:
Kieliszek, w którym podasz koktajl wstaw do zamrażarki na kilka minut lub wypełnij lodem i odstaw na jakiś czas w celu schłodzenia. Do szejkera nasyp lodu, wlej odpowiednie ilości składników i energicznie wstrząśnij. Do odmierzenia składników użyj jiggera lub miarki kuchennej – pomoże Ci to zachować recepturę koktajlu, a co za tym idzie idealny smak. Za pomocą sitka barmańskiego odcedź koktajl do schłodzonego kieliszka (bez lodu). Tak przygotowany koktajl dekoruj skórką cytryny.
Wskazówka: Jeżeli nie posiadasz szejkera, zastąp go dużym słoikiem. Wystarczy, że do słoika wlejesz wszystkie składniki, zakręcisz, mocno wstrząśniesz (przez około 15 sekund) i gotowe! Kolejne kroki są takie same, jak w przypadku przepisu powyżej.