Kamaniwanalaya
Kamaniwanalaya to koktajl o nazwie trudnej do wypowiedzenia, zwłaszcza po jego wypiciu. Komponujemy go na bazie rumu i likieru migdałowego. Sok z ananasa nadaje mu nieco tropikalny klimat, co szczególnie sprzyja kosztowaniu go podczas egzotycznych wakacji.
Kamaniwanalaya – Przepis Na Drink
- 20 ml białego rumu
- 20 ml ciemnego rumu
- 20 ml likieru migdałowego
- 80 ml soku ananasowego
Sposób przygotowania:
Do szejkera nasyp pokruszonego lodu, a następnie kolejno odmierz i wlej wszystkie składniki. Całość energicznie wstrząśnij (około 10-15 sekund) i odcedź do niskiego szkła wypełnionego świeżym lodem. Życzymy smacznego! Wskazówka: Jeżeli nie posiadasz w domu szejkera możesz śmiało zastąpić go dużym, zakręcanym słoikiem. Słoik wypełnij lodem, wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i energicznie wstrząśnij. Resztę kroków powtórz tak samo jak w przepisie powyżej.