Ten owocowo – ziołowy koktajl to doskonała propozycja do podania podczas kolacji. Dodatek likieru z czarnych malin, czerwonego wina oraz soku z czerwonych pomarańczy świetnie podkręciło klasyczne Hanky Panky. Koktajl stał się nie tylko smaczniejszy, ale i zdecydowanie bardziej aromatyczny.
Manky Panky – Przepis Na Drink
- gin – 40 ml
- Chambord – 30 ml
- Czerwone wino Shiraz – 30 ml
- Fernet Branca – 10 ml
- sok z czerwonych pomarańczy – 30 ml
Sposób przygotowania:
Przygotuj kieliszek kieliszek koktajlowy i wrzuć do niego kilka kostek lodu w celu schłodzenia. Do szejkera z lodem wlej wszystkie składniki i wstrząśnij. Odcedź koktajl poprzez sitko barmańskie do schłodzonego kieliszka. Udekoruj skórką pomarańczy i gotowe!
Podpowiadamy: Nie martw się jeżeli nie masz w domu szejkera – możesz śmiało zastąpić go dużym słoikiem. Słoik wypełnij lodem, wlej do niego składniki, energicznie zamieszaj i odcedź do kieliszka. Resztę kroków już znasz!