Drinki z GinemMarsala Martini – przepis na drink

Marsala Martini – przepis na drink

Tony Conigliaro z baru 69 Celebrooke Row rozszerzył klasyczne Martini o słodkie wino i dodatek migdałowych bittersów. Tym sposobem stworzył ciekawy i aromatyczny koktajl. Jeśli nie posiadacie w domowym barku bittersów migdałowych, spokojnie możecie zastąpić je amaretto. Dodajcie około 5 ml likieru.

Marsala Martini – przepis na drink

  • gin – 50 ml
  • Marsala Dolce – 10 ml
  • wermut wytrawny – 5 ml
  • bitters migdałowy – 2 dashe

Sposób przygotowania:
Kieliszek, w którym podasz koktajl wstaw do zamrażarki na kilka minut lub wypełnij lodem i odstaw na jakiś czas w celu schłodzenia. Do szklanicy nasyp lodu, wlej gin, Marsalę, wermut oraz w zależności od tego czego użyjesz w przepisie – bitters migdałowy lub amaretto. Następnie całość dokładnie zamieszaj. Za pomocą sitka barmańskiego odcedź koktajl do schłodzonego wcześniej kieliszka i udekoruj płatkami migdałów. 

Obserwuj nas:

15,622FaniLubię
25,682ObserwującyObserwuj
181,000SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze: