Monkey Gland to ponadczasowy koktajl wykreowany w 1920 roku przez Harry’ego MacElhone. Połączenie ginu, absyntu, soku z pomarańczy i grenadyny jest fantastyczne o każdej porze dnia. Pomimo swojej tragicznej historii ma wielu sprzymierzeńców, co nas w ogóle nie dziwi, gdyż smak koktajlu jest obłędny.
Monkey Gland – Przepis Na Drink
- gin – 40 ml
- absynt – 20 ml
- pomarańczowy sok – 60 ml
- grenadina – 10 ml
Sposób przygotowania:
Do szejkera wypełnionego lodem wlej wszystkie składniki i wstrząśnij. Całość przelej do niskiego szkła. Ostatnim krokiem do koktajlu doskonałego jest garnish! Jako dekoracji użyj cząstki pomarańczy… i gotowe! Życzymy smacznego! Wskazówka: Jeżeli nie masz w domu profesjonalnego szejkera barmańskiego, spokojnie możesz zastąpić go dużym, zakręcanym słoikiem. Jak to zrobić? Nic trudnego. Do słoika wlej wszystkie składniki i wstrząśnij. Resztę kroków powtarzaj tak, jak w przepisie powyżej.