Mieszkańcy Paryża znani są z… klasyki z nutą nonszalancji. Takie też jest Parisian Martini. Klasyczne połączenie ginu i wermutu z aromatycznym likierem z czarnych porzeczek. Prosto, elegancko i z klasą.
Parisian Martini – przepis na drink
- gin – 60 ml
- wermut wytrawny – 60 ml
- likier z czarnych porzeczek – 60 ml
Sposób przygotowania:
Zacznij od schłodzenia kieliszka, w którym podasz koktajl. Wstaw go na kilka minut do zamrażarki lub wypełnij lodem i odstaw na czas przygotowania koktajlu. Do szejkera wypełnionego lodem wlej równe ilości składników i energicznie wstrząśnij przez około 15 sekund. Następnie za pomocą sitka barmańskiego odcedź całość do schłodzonego kieliszka. Ostatnim krokiem jest garnish. Dekoracją naszego koktajlu będzie skórka z limonki. Bon appétit!