Parisian Spring Punch to aromatyczny “long drink”, który wypada kosztować nawet przed obiadem. Połączenie wytrawnego jabłka i szampana smakuje niczym lepszej klasy cydr, a dodatek wermutu i soku z cytryny dopełnia i balansuje całość.
PARISIAN SPRING PUNCH – Przepis Na Drink
- calvados – 40ml
- champagne – 80ml
- wermut wytrawny – 20ml
- cytryna sok – 10ml
- syrop cukrowy – 10ml
Sposób przygotowania:
Do przygotowania tego koktajlu potrzebujemy wysokiego szkła. W celu schłodzenia wrzucamy do niego kilka kostek lodu i odstawiamy. W tym czasie wlewamy do szejkera odpowiednie ilości calvadosa, wermutu, soku z cytryny i syropu cukrowego. Uzupełniamy szejker lodem i wstrząsamy całość przez około 10-15 sekund. Zawartość szejkera przelewamy do schłodzonego szkła i uzupełniamy szampanem lub winem musującym. Pozostał jeszcze garnish – do dekoracji używamy skórkę z cytryny.