Drinki z LikieremPeat’s Dragon – Przepis Na Drink

Peat’s Dragon – Przepis Na Drink

Musimy wspomnieć od razu, że nie jest to koktajl dla wszystkich. Peat’s Dragon nie należy do słodkich, łatwo pijalnych drinków. Jeśli jednak lubicie te wytrawne, aromatyczne, a przede wszystkim nieoczywiste to koniecznie spróbujcie!

Peat’s Dragon – Przepis Na Drink

  • szkocka blended whisky – 40 ml
  • szkocka single malt whisky – 20 ml
  • Grand Marnier – 20 ml
  • Lillet Blanc – 20 ml
  • wermut wytrawny – 20 ml
  • czarny pieprz – 3 szczypty

Sposób przygotowania:

Koktajl podajemy w schłodzonym szkle, dlatego zacznij od wypełnienia kieliszka lodem lub wstawienia go do zamrażarki na kilka minut, a następnie przygotuj szejker i wszystkie składniki. Do odmierzenia dokładnych ilości użyj jiggera lub miarki kuchennej. Do szejkera wypełnionego lodem wlej wszystkie składniki i energicznie wstrząśnij. Za pomocą sitka barmańskiego odcedź tak przygotowanego drinka do schłodzonego kieliszka (bez lodu).

Podpowiedź: Szejker możesz zastąpić dużym słoikiem. Wsyp do niego lód, następnie wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i wstrząśnij. Kolejne kroki powtarzaj tak samo, jak w przepisie powyżej.

Obserwuj nas:

15,622FaniLubię
25,682ObserwującyObserwuj
179,000SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze: