Drinki z WhiskyPenicylina – Przepis Na Drink

Penicylina – Przepis Na Drink

Ten słynny koktajl z 2005 roku został stworzony przez Sama Rossa w nowojorskim Milk&Honey. Połączenie szkockiej, imbiru, miodu i cytryny to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Może nie uleczy, ale z pewnością umili Wam chwilę. Klasyczne połączenia zawsze się sprawdzają, dlatego jego popularność zupełnie nas nie dziwi. 

Penicylina – Przepis Na Drink

  • whisky szkocka – 50 ml
  • sok cytrynowy – 30 ml
  • miód – 15 ml
  • cząstka imbiru

Sposób przygotowania:

Na dnie szejkera wygnieć świeży imbir do uzyskania soku. Następnie wrzuć kilka kostek lodu i wlej pozostałe składniki. Całość energicznie wstrząśnij i za pomocą sitka barmańskiego odcedź do niskiego szkła wypełnionego świeżym lodem. Smacznego!

Obserwuj nas:

15,622FaniLubię
25,682ObserwującyObserwuj
183,000SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze: