Za tym czerwonym koktajlem kryje się aromatyczna propozycja dla tych, którzy uwielbiają chilijskie Pisco. Pichuncho to eleganckie i spokojne Martini, które sprawdzi się na wytwornej kolacji i podczas specjalnej okazji.
PICHUNCHO MARTINI – Przepis Na Drink
- pisco – 40ml
- wermut słodki – 20ml
- syrop cukrowy – 10ml
Sposób przygotowania:
Zacznij od schłodzenia kieliszka, w którym podasz Pichuncho – napełnij go lodem i odstaw na czas przygotowania koktajlu lub wstaw na kilka minut do zamrażarki. Następnie przygotuj szejker i wsyp do niego lód. Za pomocą jiggera lub marki kuchennej odmierz dokładne ilości składników i wlej je do szejkera. Całość energicznie wstrząśnij i za pomocą sitka barmańskiego odcedź do przygotowanego wcześniej kieliszka (bez lodu). Tak przygotowany koktajl udekoruj za pomocą skórki z pomarańczy