Pora na chilijskiego przodka Toma Collinsa. Ten koktajl to nic innego jak znany klasyk na pisco. Jest równie rześki i cytrusowy, a słodki aromat brandy z Ameryki Południowej bardzo zachęca do skosztowania.
PISCO COLLINS – Przepis Na Drink
- pisco – 40ml
- woda gazowana – 100ml
- limonka sok – 10ml
- cytryna sok – 10ml
- syrop cukrowy – 20ml
Sposób przygotowania:
Zacznij od schłodzenia szkła, w którym podasz koktajl – napełnij go lodem i odstaw na czas przygotowania koktajlu lub wstaw na kilka minut do zamrażarki. Następnie przygotuj szejker i wsyp do niego lód. Za pomocą jiggera lub marki kuchennej odmierz dokładne ilości wszystkich składników (oprócz wody) i wlej je do szejkera. Całość energicznie wstrząśnij i przelej do schłodzonego szkła. Uzupełnij wodą gazowaną i udekoruj za pomocą cząstki limonki. Smacznego!