PisCoCo to przepyszny koktajl, który świetnie sprawdzi się jako lekki deser. Swój nieco orientalny aromat zawdzięcza połączeniu głównego składnika w kieliszku – mleczka kokosowego z sokiem z limonki. Alkoholową bazę koktajlu stanowi czilijskie Pisco, które wbrew pozorom doskonale pasuje do reszty komponentów. Koniecznie spróbujcie!
PisCoCo – Przepis Na Drink
- 40 ml Pisco Blanco Reservado
- 60 ml mleczko kokosowe
- 30 ml sok z limonki
- 20 ml syrop cukrowy
Sposób przygotowania:
Koktajl podajemy w schłodzonym kieliszku koktajlowym, dlatego zacznij od wypełnienia go lodem lub wstawienia do zamrażarki na kilka minut, a następnie przygotuj szejker i wszystkie składniki. Do odmierzenia dokładnych ilości użyj jiggera lub miarki kuchennej. Do szejkera wypełnionego lodem wlej wszystkie składniki i energicznie wstrząśnij. Za pomocą sitka barmańskiego odcedź tak przygotowanego drinka bez lodu do schłodzonego kieliszka. Udekoruj tak przygotowany koktajl listkami mięty i gotowe!
Podpowiedź: Szejker możesz zastąpić dużym słoikiem. Wsyp do niego lód, następnie wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i wstrząśnij. Kolejne kroki powtarzaj tak samo, jak w przepisie powyżej.