Prairie Oyster to koktajl dla osób lubiących wyzwania lub dla potrzebujących zbawienia po wczorajszej imprezie. „Ostrygę” spożywamy z surowym żółtkiem na dnie szklanki. Keczup to również nie najczęściej stosowany składnik w drinkach. To nie koniec wrażeń – w koktajlu znajduje się jeszcze ostry sos tajski. Brzmi jak challenge? Możecie nam nie wierzyć, ale to nietypowe połączenie to świetne lekarstwo na kaca.
Prairie Oyster – Przepis Na Drink
Potrzebne składniki:
- 1 żółtko
- 40 ml cognac
- 20 ml keczup
- 15 ml sos Worcestershire
- 15 ml sok z cytryny
- 20 ml TABASCO® Sriracha Sauce
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
Sposób przygotowania:
Umieść nieuszkodzone żółtko na dnie schłodzonego kieliszka do wina. Wstrząśnij pozostałe składniki z lodem i delikatnie przelej do kieliszka starając się nie uszkodzić żółtka. Wypić na raz.