Santiago Sour to niezwykle przyjemny koktajl. Jeśli klasyczne Brandy Sour przypadło Wam do gustu, to koniecznie spróbujcie tej jeszcze bardziej cytrusowej wersji, na bazie Pisco. Drink sprawdzi się świetnie podczas upalnych dni ze względu na swój rześki i owocowy smak.
Santiago Sour – Przepis Na Drink
- 50 ml Pisco Blanco Reservado
- 10 ml soku z cytryny
- 10 ml soku z limonki
- 20 ml syropu cukrowego
- skórka z połowy pomarańczy
Sposób przygotowania:
Na dnie szejkera wygnieć skórkę z połowy pomarańczy. Wlej resztę składników i wstrząśnij całość z lodem. Odcedź całość (bez lodu) za pomocą sitka barmańskiego i udekoruj zestem z pomarańczy. Wskazówka: Jeżeli nie posiadasz w domu szejkera, zastąp go dużym słoikiem. Na dnie słoika wygnieć skórkę z pomarańczy, wlej składniki, wrzuć kilka kostek lodu, dokładnie zakręć i wstrząśnij. Resztę kroków już znasz!