W tym filmiku łamiemy wszelkie zasady – w odważny, ale i pyszny sposób wykorzystamy Jack Daniel’s Tennessee Fire oraz… piwko! PS. Prośba do wszystkich pryncypialnych barmanów – wrzućcie na luz i poeksperymentujcie sobie od czasu do czasu, bo naprawdę ciekawe efekty mogą z tego wyjść!
Tennessee Fire Beer Shot – Przepis na Drink
- 50 ml Jack Daniel’s Tennessee Fire
- 50 ml jasnego piwa
- do dekoracji: cynamon w proszku
oraz
- 3 kieliszki na szoty
- jigger lub miarka kuchenna
- sitko barmańskie
- kostki lodu
Sposób przygotowania:
1. Do szklanicy lub wysokiego słoika wlej: 50 ml Jack Daniel’s Tenneesse Fi oraz 50 ml jasnego piwa.
2. Uzupełnij szklanicę lodem i dokładnie wstrząśnij.
Dobra rada: jeśli nie posiadasz szejkera ze szklanicą, możesz użyć duży słoik! Wystarczy wsypać do niego lód oraz pozostałe składniki, zakręcić i mocno wstrząsnąć przez ok. 10 sekund!
3. Za pomocą sitka barmańskiego odcedź zawartość szklanicy do trzech kieliszków na szoty.
4. Dla dodatkowego aromatu można podgrzać cynamon w proszku i posypać wierzch drinka.
5. Smacznego! Twój szot z Jack Daniel’s Tennessee Fire jest gotowy!