Niech nazwa drinka Was nie zmyli. Ten koktajl sprawia, że nasze kubki smakowe wariują. W jednej szklance znajdziecie gorycz, słodycz, sól i cierpkość, czyli wszystko co może wychwycić nasz język. The Salty Bird to niemal doskonała aranżacja.
The Salty Bird – Przepis Na Drink
- jasny rum – 40 ml
- Campari bitter – 20 ml
- sok z ananasa – 40 ml
- sok z limonki – 10 ml
- syrop cukrowy – 10 ml
- sól – szczypta
Sposób przygotowania:
Do szejkera nasyp lodu, a następnie dodaj wszystkie składniki i energicznie wstrząśnij (w odmierzeniu dokładnych ilości pomoże ci jigger lub miarka barowa). Tak przygotowanego drinka przelej do wysokiego szkła. Ostatnim krokiem do idealnego koktajlu jest dekoracja! Jako garnish idealnie nada się cząstka ananasa.
Nie masz w domu szejkera? Nie martw się! Użyj dużego słoika: nasyp do niego lodu, wlej odmierzone składniki, dokładnie zakręć i energicznie wstrząśnij. Następnie przelej koktajldo wypełnionego lodem szkła i udekoruj.