Trinidad Sour to jeden z tych koktajli które się albo kocha albo nienawidzi. Połączenie dużej ilości angostury z żytnią whiskey, syropem migdałowym i limonką nie jest oczywiste i wzbudzi sympatię tylko w wielbicielach gorzkich smaków. Jeśli nie przepadasz za Negroni to raczej nie polecamy próbować.
Trinidad Sour – Przepis na Drink
- Angostura Bitter – 40 ml
- Whiskey żytnia – 15 ml
- Syrop migdałowy – 30 ml
- Sok z limonki – 20 ml
Sposób przygotowania:
Zanim zaczniesz przygotowywać drinka, przygotuj szkło, w którym podasz koktajl. Kieliszek wypełnij lodem i odstaw na kilka minut lub wstaw do zamrażarki na czas przygotowywania koktajlu w celu schłodzenia. Gotowe? W takim razie lecimy dalej! Do szejkera z lodem wlej wszystkie składniki, a następnie energicznie wstrząśnij. (Wskazówka: Jeżeli nie masz domu szejkera, zastąp go dużym, zakręcanym słoikiem) Za pomocą sitka barmańskiego odcedź drinka do schłodzonego wcześniej kieliszka (bez lodu). Gotowe!