Smaki na pierwszy rzut oka faktycznie bardzo śniadaniowe. Marmolada, miód i herbata. Nie jesteśmy tylko przekonani, czy taka ilość rumu powinna być spożywana przed dwunastą. Do tego nie używamy tu zwykłej Earl Grey, a chińskiej herbaty z prowincji Fukien z wyraźnym, wędzonym aromatem. Zatem nie do końca jesteśmy przekonani czy nazwa drinka jest trafiona, aczkolwiek co do balansu smaków nie mamy żadnych zarzutów. Breakfast Club jest po prostu pyszne, a to o której go spożyjecie zostawiamy na Waszych głowach.
Breakfast Club – Przepis Na Drink
- rum jasny – 80 ml
- marmolada pomarańczowa – 1 łyżka
- miód płynny – 1 łyżka
- herbata Lapsang Souchong – 40 ml
Sposób przygotowania:
W przepisie używamy ostudzonej herbaty, zatem zacznij od jej zaparzenia i odczekania do momentu, gdy będzie letnia. Następnie na dnie szejkera wymieszaj marmoladę, rum i miód, tak by składniki dobrze się wymieszały, a miód rozpuścił się. Dodaj zimną herbatę oraz lód i całość energicznie wstrząśnij. Tak przygotowany koktajl za pomocą sitka barmańskiego odcedź bez lodu do schłodzonego kieliszka. Gotowe, smacznego!