Przed Państwem przepis na wytworny koktajl o głębokim smaku. Czerwone wino oraz Peychaud’s bitters sprawiają, że jest też bardzo aromatyczny. W pakiecie ma jeszcze przyspieszanie trawienia, dlatego zalecamy skosztować Free-Town po obfitej kolacji. Życzymy smacznego!
Free Town – Przepis Na Drink
- jasny rum – 40 ml
- porto ruby – 20 ml
- syrop cukrowy – 10 ml
- Peychaud’s bitter – 2 dash
Sposób przygotowania:
Zacznij od przygotowania kieliszka, w którym podasz swój koktajl. Wypełnij go lodem i odstaw na kilka minut. Do szejkera nasyp lodu, a następnie wlej po kolei wszystkie składniki i wstrząśnij. Jeżeli nie posiadasz w domu szejkera, śmiało możesz zastąpić go dużym słoikiem. Wystarczy, że wsypiesz do niego lód oraz pozostałe składniki, zakręcisz i mocno wstrząśniesz (przez około 15 sekund). Przy pomocy sitka barmańskiego do schłodzonego kieliszka odcedź koktajl z szejkera lub słoika (bez lodu).