Drinki z BrandySoyer au Champagne - przepis na drinka

Soyer au Champagne – przepis na drinka

Wśród kategorii koktajli wysoką, choć ostatnio coraz mniej oklaskiwaną jest grupa koktajli deserowych. Możemy zaliczyć do niej koktajle śmietanowe lub też wszystkie te z większą zawartością likierów czy syropów. Ciężko stwierdzić czy ten koktajl można nazwać koktajlem deserowym czy może raczej deserem alkoholowym. Procentów jest tu niewiele, ale jest to koktajl na prawdę bardzo ciekawy i warty wypróbowania również dlatego, iż receptura pochodzi z roku 1888.

Soyer au Champagne – przepis na drinka:

  • 10 ml brandy
  • 10 ml triple sec
  • 10 ml likieru Maraschino
  • 10 ml soku ananasowego
  • 1 gałka lodów waniliowych
  • 40 ml szampana

Sposób przygotowania:

W szejkerze wstrząśnij z lodem pierwsze cztery składniki. Odcedź zawartość bez lodu do kieliszka koktajlowego z jedną gałką lodów waniliowych. Na wierzch delikatnie nalej szampana.
Podawaj z łyżeczką.

Obserwuj nas:

15,622FaniLubię
25,682ObserwującyObserwuj
183,000SubskrybującySubskrybuj

Najnowsze: