What the Hell
Gin, wermut, likier morelowy, sok z limonki i syrop cukrowy… What the Hell? Nie, to nie pomyłka w przepisie. Zaufajcie nam, What the Hell to rewelacyjne połączenie smaków! Morela i syrop cukrowy nadają koktajlowi słodyczy, z którą idealnie kontrastuje kwaskowatość limonki. Wermut z kolei dodaje naszemu drinkowi nutkę wytrawności. Ten słodko-kwaśny koktajl jest idealną opcją na ciepłe, letnie wieczory.
What the Hell – Przepis na Drink
- 40 ml ginu
- 20 ml wytrawnego wermutu
- 20 ml likieru morelowego
- 10 ml soku z limonki
- 10 ml syropu cukrowego
Sposób przygotowania:
Pierwszym krokiem jest schłodzenie kieliszka, w którym podasz koktajl – napełnij go lodem lub włóż do zamrażarki na kilka minut. Do szejkera nasyp lodu, a następnie wlej po kolei wszystkie składniki i wstrząśnij. Jeżeli nie posiadasz w domu szejkera, śmiało możesz zastąpić go dużym słoikiem. Wystarczy, że wsypiesz do niego lód oraz pozostałe składniki, zakręcisz i mocno wstrząśniesz (przez około 15 sekund). Przy pomocy sitka barmańskiego do schłodzonego kieliszka odcedź koktajl z szejkera lub słoika. Ostatnią rzeczą, którą musisz zrobić jest dekoracja koktajlu skórką pomarańczy… i gotowe! Życzymy smacznego.