Szkocka, kakao i limonka razem to strzał w dziesiątkę. Moo’lata to idealnie zbalansowany koktajl, zarówno pod względem smaku jak i aromatu. To cudowne Martini jest świeże i delikatnie słodkie. Jest ciekawą propozycją na bardzo lekki, wakacyjny deser.
Moo’lata Martini – Przepis Na Drink
- szkocka whisky blended – 40 ml
- likier kakaowy ciemny – 10 ml
- likier kakaowy jasny – 10 ml
- sok z limonki – 20 ml
- syrop cukrowy – 10 ml
Sposób przygotowania:
Zacznij od przygotowania kieliszka, w którym podasz koktajl. W celu schłodzenia wstaw go do zamrażarki na kilka minut lub wypełnij lodem i odstaw na czas przygotowania drinka. Do szejkera nasyp lodu, a następnie wlej do niego wszystkie składniki. Za pomocą jiggera lub miarki kuchennej odmierz odpowiednie ilości, co pozwoli Ci zachować prawidłową recepturę i balans smaku koktajlu. Całość energicznie wstrząśnij w szejkerze i za pomocą sitka barmańskiego odcedź do schłodzonego wcześniej kieliszka (bez lodu). Na koniec udekoruj koktajl za pomocą cząstki limonki i gotowe!
Jeżeli nie masz w domu szejkera, zastąp go dużym słoikiem. Do słoika nasyp lodu, wlej wszystkie składniki, dokładnie zakręć i energicznie wstrząśnij. Resztę kroków już znasz. Powodzenia!